Wij stellen ons graag voor

YentleCare Team

We stellen je graag voor aan ons hechte team. Bij Yentlecare staat een klein, enthousiast deskundig team klaar om de deelnemers te begeleiden. Door onze verschillende achtergronden en opleidingen kunnen we heel divers inzetten op het gebied van coaching en begeleiding met paarden. Ons team bestaat uitsluitend uit gecertificeerde paardencoaches en daarnaast ook erkende opleidingen tot het begeleiden van de deelnemers. Bij elke nieuwe aanmelding wordt er gekeken welke coach een goede match is.

Oprichter en begeleider YentleCare

Iris van Rhee

Ik ben Iris van Rhee. Met meer dan 15 jaar ervaring als hulpverlener en nog meer ervaring in het omgaan met paarden is met het starten van mijn eigen onderneming Yentlecare een droom uitgekomen.

De naam Yentle

Yentlecare is niet toevallig gekozen. Yentle is mijn merrie, al meer dan 18 jaar een belangrijke houvast in mijn leven. Ik heb zelf ervaren hoe bijzonder het is om, juist in moeilijke tijden in mijn leven, op te kunnen trekken met een paard. Paarden zijn veilig, communiceren altijd zonder oordeel en geven het gevoel dat je er mag zijn. Yentle is er al jaren voor mij, en het minste wat ik kon doen was haar naam verbinden aan mijn bedrijf, want het voelt echt als iets van ons samen.

Het ontstaan van Yentlecare

Na mijn studie heb ik jarenlang met veel plezier en passie in de (jeugd)hulpverlening gewerkt. Na verloop van tijd begon ik te dromen over het combineren van twee passies in mijn leven; mensen/kinderen helpen en werken met paarden. Paardencoach was dan ook een logisch gevolg en zo is Yentlecare ontstaan. Inmiddels heb ik verschillende vervolgstudies afgerond en ben als professionele paardencoach aangesloten bij KREAC en het CAT. Daarnaast ben ik als jeugdprofessional geregistreerd bij het kwaliteitsregister jeugd SKJ.

Begeleider

Jannette Baaij

Ik ben Jannette Baaij. Ik heb tegelijk met Iris de kindercoachopleiding met paarden gedaan. Toen ik hoorde dat Iris uitbreiding van het team zocht, was ik meteen enthousiast. Yentle Care is een prachtige locatie met fijne mensen.

Mijn kracht en liefde liggen in het werken met mensen. Ik heb met veel liefde jaren lesgegeven aan jongeren op het Voortgezet Onderwijs. Daar heb ik me ook gericht op jongeren die extra begeleiding nodig hebben op het gebied van faalangst, sociale vaardigheden of leerproblematiek.

Paarden zijn in mijn leven belangrijk sinds ik als negenjarig meisje verhuisde en naast een buurman met paarden kwam te wonen. In mijn vrije tijd hou ik ervan om te paardrijden of te wandelen in de natuur. Naast mijn werk voor Yentle Care werk ik als zelfstandig trainer en coach.

Bij Yentle Care wil ik graag mijn steentje bijdragen in het laten groeien van kinderen, jongeren en volwassenen en dat we er mogen zijn om elkaar te ondersteunen. Ik kijk er naar uit om jou daar te ontmoeten.

Begeleider

Mireille van Roon

Mijn naam is Mireille van Roon en sinds februari 2022 ben ik werkzaam bij Yentlecare.

Ik ben afgestudeerd aan de bacheloropleiding Ecologische Pedagogiek. In mijn opleiding heb ik veel richtingen van de Pedagogiek mogen ontdekken. Maar mijn hart ligt toch echt bij de combinatie van Pedagogiek en Paarden. De passie voor het werken met kinderen en mijn passie voor paarden, maakt voor mij de ideale werkomgeving. Dit komt bij Yentlecare heel mooi samen.

In mijn werk is het mijn streven om met een kind in contact te komen en samen met een paard op zoek te gaan naar de weg van doelverwezenlijking. Ook heb ik oog voor hoe de interactie tussen het kind en zijn/haar systeem is en werk ik aan het verkrijgen van de juiste balans waar deze nodig is.

Na mijn afstuderen heb ik voor 1,5 jaar in Zweden gewoond en gewerkt. Dit heb ik gedaan op een paardenranch waar ik mij heb doorontwikkeld op het gebied van het natuurlijke gedrag van paarden en de kracht + wijze van de inzet van paarden in begeleidingen. Paarden spelen al ruim 20 jaar een grote rol in mijn leven. Door deze Zweedse uitdaging aan te gaan, heb ik een extra verdiepingslaag in mijn paardenkennis kunnen aanbrengen.

Met mijn terugkomst uit Zweden heb ik vanuit daar een eigen paard meegenomen waar ik met veel liefde en plezier voor zorg.

Begeleider

Helen Bousche

Mijn naam is Helen Bousche en sinds december 2022 ben ik werkzaam bij Yentlecare op de woensdagen en zaterdagen.

Ik ben afgestudeerd aan de bacheloropleiding Orthopedagogiek waarmee ik veel werkervaring heb opgedaan in de jeugdhulpverlening. Ik heb een post-master Familie Mediation opleiding afgerond en heb ruim 12 jaar een steentje mogen bijdragen als mediator om ouders door een moeilijke periode van hun leven te begeleiden. Mijn specialisatie is dan ook ouders en kinderen begeleiden in periode voor, tijdens en na een scheiding.

Ik werk graag systemisch, dat wil zeggen dat we niet alleen naar het probleem van 1 persoon kijken maar dat we de invloeden vanuit het hele gezin hierin meenemen.

Ik heb veel ervaring opgedaan in het begeleiden van kinderen met diagnoses als ADHD, ADD of een autismespectrumstoornis. Maar ook begeleiding bij rouw en verlies.

Ik heb ruim 35 jaar ervaring met paarden en hoe mooi is het dat ik nu mijn specialisatie, mijn werk, mijn passie kan uitvoeren in combinatie met het werken met mijn ‘collega’ paarden. Het is voor mij een droom die is uitgekomen om in combinatie met de paarden kinderen, jeugdigen en hun ouders te mogen begeleiden in een periode dat zij hulp kunnen gebruiken.

Ik wandel een stukje mee op de tijdlijn zodat ik middels begeleiding iemand steun kan bieden als dat nodig blijkt. Iemand weer in zijn kracht zetten en dus iemand de handvaten geven hoe hij/zij met zichzelf of met een ander om kan gaan is het mooiste wat er is.

In mijn vrije tijd ben ik samen met mijn gezin, 4 kinderen en man, aan het genieten van het leven. Wij hebben paarden aan huis en wonen aan de rand van de Veluwe.

Begeleider

Antoinette Leduc-Timmer

Mijn naam is Antoinette Leduc Timmer, ik ben sinds juli 2023 werkzaam bij Yentlecare op woensdag, vrijdag en (zo nu en dan) zaterdagochtend. Naast mijn werk bij Yentlecare ben ik werkzaam als sociaal werker voor een welzijnsorganisatie.

Mijn motto is ‘Een leven lang leren en ontwikkelen’. Ik volgde de bacheloropleiding Ecologische Pedagogiek met als afstudeerrichting Eco Mediated Pedagogy aan de Hogeschool Utrecht. De kern van deze opleiding ligt bij het begeleiden van mensen in relatie met dieren en de natuur. Hier ligt dan ook mijn passie! Uiteraard heb ik nog diverse vervolgstudies gedaan gericht op mens en dier.

Paarden zijn al sinds ik een klein meisje ben een grote passie en bron van inspiratie voor me. Het geeft me een dankbaar gevoel om samen met deze prachtige dieren, kinderen, jongeren en volwassenen weer in hun kracht te mogen zetten.

In mijn vrije tijd wandel ik graag met mijn honden in het bos of aan het strand. Daarnaast ben ik dol op reizen en dan vooral naar gebieden waar ik mijn andere grote passie kan volgen namelijk, de zee en dolfijnen. Inmiddels ben ik ook in het gelukkige bezit van een eenjarige Friese hengst genaamd Maurits.

Ik kijk ernaar uit om je samen met de paarden te ontmoeten!

Office & Kwaliteit

Sharon van de Weerdhof

Mijn naam is Sharon van de Weerdhof. Iris en de paarden ken ik al ruim acht jaar. Sinds mei 2023 ben ik werkzaam bij Yentlecare op locatie (vrijdag).

In 2014 heb ik mijn studie Management Assistent/Directie Secretaresse afgerond en daarna veel ervaring opgedaan in het ondersteunen van meerdere directie leden en management team in het bedrijfsleven. Met mijn kennis en ervaring kan ik Iris goed ondersteunen bij diverse werkzaamheden op kantoor en het waarborgen van de kwaliteit binnen Yentlecare.

Naast mijn  werk bij Yentlecare werk ik met veel plezier als Medewerker Vastgoed in de Automotive. Naast mijn passie voor het werk wat ik nu doe, heb ik ook een passie voor paarden. Paarden geven mij rust,liefde en plezier. Het werken bij Iris en op locatie bij Yentlecare voelt op vrijdag dan ook wel als een cadeautje, in vergelijking met het soms wel hectische bedrijfsleven.

Begeleider

Marlien Burgers

Mijn naam is Marlien Burgers. De paarden en Iris ken ik al ruim zes jaar en ze spelen een grote rol in mijn leven. Voorheen was dit altijd op privégebied, maar na mijn afstuderen is dit veranderd en ben ik werkzaam als paardencoach.

Veel ervaring in het werk met kinderen en jongeren

Ik heb de opleiding bachelor Pedagogische Wetenschappen behaald en daarna nam ik een tussenjaar, waarin ik vrijwilligerswerk in het buitenland heb gedaan. Uiteindelijk heb ik de master Youth, Education and Society afgerond.

Ik heb veel ervaring in het werk met kinderen en jongeren. Het is een passie van mij om kinderen en jongeren te ondersteunen en hun eigen potentieel te laten ontdekken. Hierbij staan de behoeften vanuit het kind/ de jongere centraal. Tegelijkertijd werk ik systemisch. Dit betekent dat de hele context onderdeel is van het proces. Paardencoaching is een mooie manier om het contact met een kind/jongere naar een hoger niveau te brengen. Het geeft veel ruimte om te werken aan persoonlijke ontwikkeling.

Naast mijn werk bij Yentlecare werk ik als orthopedagoge op een school. En in mijn vrije tijd hou ik ervan om te sporten, natuurlijk ook paardrijden!