Wij stellen ons graag voor

YentleCare Team

We stellen je graag voor aan ons hechte team. Bij Yentlecare staat een klein, enthousiast deskundig team klaar om de deelnemers te begeleiden. Door onze verschillende achtergronden en opleidingen kunnen we heel divers inzetten op het gebied van coaching en begeleiding met paarden. Ons team bestaat uitsluitend uit gecertificeerde paardencoaches en daarnaast ook erkende opleidingen tot het begeleiden van de deelnemers. Bij elke nieuwe aanmelding wordt er gekeken welke coach een goede match is.

Oprichter en begeleider YentleCare

Iris van Rhee

Ik ben Iris van Rhee. Met meer dan 10 jaar ervaring als hulpverlener en nog meer ervaring in het omgaan met paarden is met het starten van mijn eigen onderneming Yentlecare een droom uitgekomen.

De naam Yentle

Yentlecare is niet toevallig gekozen. Yentle is mijn merrie, al meer dan 18 jaar een belangrijke houvast in mijn leven. Ik heb zelf ervaren hoe bijzonder het is om, juist in moeilijke tijden in mijn leven, op te kunnen trekken met een paard. Paarden zijn veilig, communiceren altijd zonder oordeel en geven het gevoel dat je er mag zijn. Yentle is er al jaren voor mij, en het minste wat ik kon doen was haar naam verbinden aan mijn bedrijf, want het voelt echt als iets van ons samen.

Het ontstaan van Yentlecare

Na mijn studie heb ik jarenlang met veel plezier en passie in de (jeugd)hulpverlening gewerkt. Na verloop van tijd begon ik te dromen over het combineren van twee passies in mijn leven; mensen/kinderen helpen en werken met paarden. Paardencoach was dan ook een logisch gevolg en zo is Yentlecare ontstaan. Inmiddels heb ik verschillende vervolgstudies afgerond en ben als professionele paardencoach aangesloten bij KREAC en het CAT. Daarnaast ben ik als jeugdprofessional geregistreerd bij het kwaliteitsregister jeugd SKJ.

Begeleider

Marlien Burgers

Mijn naam is Marlien Burgers. De paarden en Iris ken ik al ruim zes jaar en ze spelen een grote rol in mijn leven. Voorheen was dit altijd op privégebied, maar na mijn afstuderen is dit veranderd en ben ik werkzaam als paardencoach.

Veel ervaring in het werk met kinderen en jongeren

Ik heb de opleiding bachelor Pedagogische Wetenschappen behaald en daarna nam ik een tussenjaar, waarin ik vrijwilligerswerk in het buitenland heb gedaan. Uiteindelijk heb ik de master Youth, Education and Society afgerond.

Ik heb veel ervaring in het werk met kinderen en jongeren. Het is een passie van mij om kinderen en jongeren te ondersteunen en hun eigen potentieel te laten ontdekken. Hierbij staan de behoeften vanuit het kind/ de jongere centraal. Tegelijkertijd werk ik systemisch. Dit betekent dat de hele context onderdeel is van het proces. Paardencoaching is een mooie manier om het contact met een kind/jongere naar een hoger niveau te brengen. Het geeft veel ruimte om te werken aan persoonlijke ontwikkeling.

Naast mijn werk bij Yentlecare werk ik als orthopedagoge op een school. En in mijn vrije tijd hou ik ervan om te sporten, natuurlijk ook paardrijden!

Begeleider

Nanoek Hazelhoff

Mijn naam is Nanoek Hazelhoff en ik ben sindskort werkzaam bij Yentlecare als begeleider en ‘Anders leren met paardencoach.
Sinds mijn 8e levensjaar zijn paarden een belangrijk onderdeel in mijn leven en dat is eigenlijk nooit meer over gegaan. Sterker nog, ik heb er mijn werk van gemaakt! Na de bachelor Sociaal Pedagogische Hulpverlening die ik heb afgerond, heb ik veel opleidingen gedaan om me echt paardencoach te mogen noemen.

Ik werk sinds begin 2017 in de jeugdhulpverlening in combinatie met paarden bij een centrum voor coaching & dagbesteding en ben daar ontzettend blij mee. Bij Yentlecare verzorg ik naast de begeleiding ook de modules voor Anders leren met paarden. Dat vind ik toch stiekem wel het leukste om te doen: kinderen/jongeren die anders leren helpen hun eigen leerstijl te ontdekken. Hun het (zelf)vertrouwen meegeven dat ze wel kunnen leren, ook al lukt dat misschien niet in regulier onderwijs. Ik kijk dan ook altijd enorm uit naar de donderdagen dat ik bij Yentlecare werkzaam mag zijn.
Zie je daar!

Begeleider

Jannette Baaij

Ik ben Jannette Baaij. Ik heb tegelijk met Iris de kindercoachopleiding met paarden gedaan. Toen ik hoorde dat Iris uitbreiding van het team zocht, was ik meteen enthousiast. Yentle Care is een prachtige locatie met fijne mensen.

Mijn kracht en liefde liggen in het werken met mensen. Ik heb met veel liefde jaren lesgegeven aan jongeren op het Voortgezet Onderwijs. Daar heb ik me ook gericht op jongeren die extra begeleiding nodig hebben op het gebied van faalangst, sociale vaardigheden of leerproblematiek.

Paarden zijn in mijn leven belangrijk sinds ik als negenjarig meisje verhuisde en naast een buurman met paarden kwam te wonen. In mijn vrije tijd hou ik ervan om te paardrijden of te wandelen in de natuur. Naast mijn werk voor Yentle Care werk ik als zelfstandig trainer en coach.

Bij Yentle Care wil ik graag mijn steentje bijdragen in het laten groeien van kinderen, jongeren en volwassenen en dat we er mogen zijn om elkaar te ondersteunen. Ik kijk er naar uit om jou daar te ontmoeten.