Wij stellen ons graag voor

YentleCare Team

We stellen je graag voor aan ons hechte team. Bij Yentlecare staat een klein, enthousiast deskundig team klaar om de deelnemers te begeleiden. Door onze verschillende achtergronden en opleidingen kunnen we heel divers inzetten op het gebied van coaching en begeleiding met paarden. Ons team bestaat uitsluitend uit gecertificeerde paardencoaches en daarnaast ook erkende opleidingen tot het begeleiden van de deelnemers. Bij elke nieuwe aanmelding wordt er gekeken welke coach een goede match is.

Oprichter en begeleider YentleCare

Iris van Rhee

Ik ben Iris van Rhee. Met meer dan 15 jaar ervaring als hulpverlener en nog meer ervaring in het omgaan met paarden is met het starten van mijn eigen onderneming Yentlecare een droom uitgekomen.

De naam Yentle

Yentlecare is niet toevallig gekozen. Yentle is mijn merrie, al meer dan 18 jaar een belangrijke houvast in mijn leven. Ik heb zelf ervaren hoe bijzonder het is om, juist in moeilijke tijden in mijn leven, op te kunnen trekken met een paard. Paarden zijn veilig, communiceren altijd zonder oordeel en geven het gevoel dat je er mag zijn. Yentle is er al jaren voor mij, en het minste wat ik kon doen was haar naam verbinden aan mijn bedrijf, want het voelt echt als iets van ons samen.

Het ontstaan van Yentlecare

Na mijn studie heb ik jarenlang met veel plezier en passie in de (jeugd)hulpverlening gewerkt. Na verloop van tijd begon ik te dromen over het combineren van twee passies in mijn leven; mensen/kinderen helpen en werken met paarden. Paardencoach was dan ook een logisch gevolg en zo is Yentlecare ontstaan. Inmiddels heb ik verschillende vervolgstudies afgerond en ben als professionele paardencoach aangesloten bij KREAC en het CAT. Daarnaast ben ik als jeugdprofessional geregistreerd bij het kwaliteitsregister jeugd SKJ.

Begeleider

Jannette Baaij

Ik ben Jannette Baaij. Ik heb tegelijk met Iris de kindercoachopleiding met paarden gedaan. Toen ik hoorde dat Iris uitbreiding van het team zocht, was ik meteen enthousiast. Yentle Care is een prachtige locatie met fijne mensen.

Mijn kracht en liefde liggen in het werken met mensen. Ik heb met veel liefde jaren lesgegeven aan jongeren op het Voortgezet Onderwijs. Daar heb ik me ook gericht op jongeren die extra begeleiding nodig hebben op het gebied van faalangst, sociale vaardigheden of leerproblematiek.

Paarden zijn in mijn leven belangrijk sinds ik als negenjarig meisje verhuisde en naast een buurman met paarden kwam te wonen. In mijn vrije tijd hou ik ervan om te paardrijden of te wandelen in de natuur. Naast mijn werk voor Yentle Care werk ik als zelfstandig trainer en coach.

Bij Yentle Care wil ik graag mijn steentje bijdragen in het laten groeien van kinderen, jongeren en volwassenen en dat we er mogen zijn om elkaar te ondersteunen. Ik kijk er naar uit om jou daar te ontmoeten.

Begeleider

Mireille van Roon

Mijn naam is Mireille van Roon en sinds februari 2022 ben ik werkzaam bij Yentlecare.

Ik ben afgestudeerd aan de bacheloropleiding Ecologische Pedagogiek. In mijn opleiding heb ik veel richtingen van de Pedagogiek mogen ontdekken. Maar mijn hart ligt toch echt bij de combinatie van Pedagogiek en Paarden. De passie voor het werken met kinderen en mijn passie voor paarden, maakt voor mij de ideale werkomgeving. Dit komt bij Yentlecare heel mooi samen.

In mijn werk is het mijn streven om met een kind in contact te komen en samen met een paard op zoek te gaan naar de weg van doelverwezenlijking. Ook heb ik oog voor hoe de interactie tussen het kind en zijn/haar systeem is en werk ik aan het verkrijgen van de juiste balans waar deze nodig is.

Na mijn afstuderen heb ik voor 1,5 jaar in Zweden gewoond en gewerkt. Dit heb ik gedaan op een paardenranch waar ik mij heb doorontwikkeld op het gebied van het natuurlijke gedrag van paarden en de kracht + wijze van de inzet van paarden in begeleidingen. Paarden spelen al ruim 20 jaar een grote rol in mijn leven. Door deze Zweedse uitdaging aan te gaan, heb ik een extra verdiepingslaag in mijn paardenkennis kunnen aanbrengen.

Met mijn terugkomst uit Zweden heb ik vanuit daar een eigen paard meegenomen waar ik met veel liefde en plezier voor zorg.

Begeleider

Saskia van Baarsen

Ik ben Saskia van Baarsen. Sinds oktober 2023 ben ik werkzaam bij Yentlecare op de zaterdagen.

Naast het werk bij Yentlecare, werk ik vanuit mijn eigen praktijk als (paarden)coach en ben ik betrokken bij een begeleidings- en ontwikkelplek voor hoogbegaafde jongeren. Daarnaast ben ik in opleiding tot psychosociaal therapeut. Ik heb veel ervaring in het werken met kinderen en volwassenen die vermoedelijk (hoog)begaafd en/of hoogsensitief zijn en vind het fijn om een bijdrage te leveren aan hun ontwikkeling.

Ik herken zelf dat het best een uitdaging kan zijn om jezelf te accepteren als je je een beetje anders voelt. En wat ik zo mooi vind aan het werken met de paarden, is dat paarden van nature heel sensitief zijn en ons feedback geven op onze (non-verbale) communicatie. Hoogsensitieve mensen kunnen door het werken met de paarden snel naar de kern van hun uitdagingen en leren op een ervaringsgerichte manier veel over zichzelf. Voor mij is het een heus feestje om hier een steentje aan bij te mogen dragen. Ik ben creatief en heb veel verschillende werkvormen in mijn rugzak, waarvan een deel zelf ontwikkeld. Zo zit er altijd wel iets bij wat voor aansluit bij jou.

In mijn vrije tijd breng ik tijd door met mijn gezin, lees ik graag en geniet ik van mooie wandelingen met de hond. En natuurlijk ben ik ook veel bij de paarden te vinden!

Begeleider

Daisy van Hees

Mijn naam is Daisy van Hees en vanaf januari 2024 mag ik mijzelf onderdeel noemen van het team bij Yentlecare.

Tijdens mijn studie ecologische pedagogiek heb ik mij verdiept in hulpverlening voor kinderen en jongeren in combinatie met paarden. Destijds mocht ik stage lopen bij een zorgboerderij voor kinderen met hulpvragen vanuit het autistisch spectrum en daar is mijn liefde ontstaan voor de combinatie van het werken met kinderen en paarden.

Zelf ben ik echt een geboren paardenmeisje. Toen ik oud genoeg was om op les te gaan, ben ik hier vol enthousiasme mee gestart. Mijn hele jeugd was ik tussen of bij de paarden te vinden. Ook niet zo gek, want het zijn niet alleen hele lieve maar ook heel bijzondere dieren die in staat zijn tot een diepe connectie. Inmiddels woon ik op een boerderij waar ik onze eigen paarden aan huis heb en waar ik elke dag van geniet.

Ik heb mij na mijn studie verdiept in het vak paardencoach en ben inmiddels ook psychosociaal therapeut met paarden. Ik ben elke dag nog steeds onder de indruk over de gevoeligheid van paarden en de duidelijkheid die ze ons kunnen geven op een laag die dieper gaat dan de gesprekken die we met elkaar voeren. Daarnaast zie ik de toegevoegde waarde van het buitenzijn en in contact zijn met dieren tijdens de begeleidingen. Naast mijn werk bij Yentlecare heb ik mijn eigen praktijk aan huis waar ik als psychosociaal therapeut mensen begeleid met daarbij de inzet van paarden.

In mijn vrije tijd ben ik graag met mijn eigen paarden of wandel ik met onze honden door het bos. Daarnaast zit ik op tennis en breng ik graag tijd door met familie en vrienden onder het genot van een leuk spelletje.

Ik ben dankbaar dat ik met de mensen die ik begeleid op mag trekken en onderdeel mag zijn van een stuk van de persoonlijke ontwikkeling. Dit brengt mij veel energie en plezier en ik kijk er dan ook naar uit je te ontmoeten bij Yentlecare.

Gedragswetenschapper

Sandra Delvers

Ik ben Sandra Delvers. Ik ga vanaf december 2023 aan de slag als gedragswetenschapper bij Yentlecare.

Mijn basisopleiding is de master orthopedagogiek aan Vrije Universiteit van Amsterdam. Daarnaast heb ik een opleiding tot paardencoach/equitherapeut gevolgd en ben ik onderlegd in onder andere familie- en traumaopstellingen. Opstellingen zijn een geweldige vorm om onbewuste patronen zichtbaar te maken. De bijdrage van paarden hierin is werkelijk wonderbaarlijk en bezorgt me nog zeer regelmatig kippenvel.

Mijn behandelingen zijn altijd systemisch. Dat wil zeggen dat de focus van de behandeling niet ligt op de problematiek zelf, maar op de context waarin die problematiek zich ontwikkeld heeft. Als de ontwikkeling van een kind een rivier is, dan zijn de stenen daarin de context die de stroom bepalen. Verleggen we een steen (bijvoorbeeld door een patroon van ouders te doorbreken of een interventie op school), stroomt de rivier al heel anders. Dat is voor elk individu een puzzel die ik samen met de deelnemers en hun systeem, ga maken.

Paarden zijn al zo’n 30 jaar een belangrijk onderdeel van mijn leven.  Maar pas toen ik 3 jaar in Singapore woonde en werkte bij een organisatie die therapie biedt aan kinderen met een beperking, ging ik zien hoe ik deze gevoelige, vriendelijke, oordeelloze dieren onderdeel kon maken van mijn werk. Paarden zijn voor mij geen hulpmiddel, maar co-therapeuten. Ze krijgen alle ruimte voor hun inbreng. Hoe meer je naar ze luistert, hoe meer ze je gaan vertellen. Durf naar ze te luisteren en er gaat een wereld voor je open!

Administratie

Penny Stolk

Mijn naam is Penny en ik ben sinds april 2023 werkzaam bij Yentlecare.

Ik ondersteun Iris bij de administratie. Denk hierbij aan het opvoeren van uren, het versturen van de facturen etc. Dit doe ik ongeveer 3 uur per week.

Buiten mijn werk bij Yentlecare werk ik als projectmanager vastgoed & facilitaire zaken. Dit doe ik vier dagen in de week. Daarvoor heb ik als planner gewerkt bij een evenementenbureau en daar heb ik heel veel administratieve werkzaamheden gedaan. Met deze ervaring kan ik Yentlecare goed ondersteunen bij de administratie. Zelf heb ik een aantal jaar paard gereden, daarom vind ik het extra leuk om onderdeel te zijn van Yentlecare.

Naast werken is er natuurlijk ook nog tijd voor ontspanning, ik heb een dochter en een vriend waar ik heel graag tijd mee doorbreng en leuke dingen mee doe.

Office & Kwaliteit

Sharon van de Weerdhof

Mijn naam is Sharon van de Weerdhof. Iris en de paarden ken ik al ruim acht jaar. Sinds mei 2023 ben ik werkzaam bij Yentlecare op locatie (vrijdag).

In 2014 heb ik mijn studie Management Assistent/Directie Secretaresse afgerond en daarna veel ervaring opgedaan in het ondersteunen van meerdere directie leden en management team in het bedrijfsleven. Met mijn kennis en ervaring kan ik Iris goed ondersteunen bij diverse werkzaamheden op kantoor en het waarborgen van de kwaliteit binnen Yentlecare.

Naast mijn  werk bij Yentlecare werk ik met veel plezier als Medewerker Vastgoed in de Automotive. Naast mijn passie voor het werk wat ik nu doe, heb ik ook een passie voor paarden. Paarden geven mij rust,liefde en plezier. Het werken bij Iris en op locatie bij Yentlecare voelt op vrijdag dan ook wel als een cadeautje, in vergelijking met het soms wel hectische bedrijfsleven.