Loopt jouw sociale, creatieve kind vast op school? Maak kennis met...

Anders leren met paarden

Tijdens de modules leer je in beweging en interactief (visueel-kinestetisch) in plaats van stil te zitten in de schoolbanken en te luisteren naar je juf/meester(auditief). De driedimensionale beweging en de hogere lichaamstemperatuur van de paarden helpen je linker- en rechterhersenhelft optimaal met elkaar samen te werken, zodat de lesstof goed in je hoofd blijft zitten. Het paard zorgt voor evenwicht in je rationele en emotionele brein, zodat je lekkerder in je vel kunt komen te zitten en aan leren toe kan komen (leervoorwaarden). Als we in de bak bezig zijn met een paard en de lesstof gaan al je zintuigen ‘aan’! Daarnaast oordeelt een paard niet over je, waardoor je je snel op je gemak zult voelen. Naast dat je je veilig kan voelen bij een paard, leer je ook kwaliteiten bij jezelf ontdekken als: contact maken, duidelijk weten wat je wilt, overtuigend optreden, vertrouwen geven en grenzen aangeven. Het paard reageert altijd op hoe je je daadwerkelijk voelt en niet hoe je je voordoet.

Er zijn verschillende modules:

  • Algemeen – Mindset
  • Taal – Spelling & werkwoordspelling
  • Rekenen – Klokkijken analoog, klokkijken digitaal, tafels, optellen & aftrekken
  • Op maat – ondersteuning van de executieve functies

Denk je dat jouw kind hier wel wat hulp bij kan gebruiken? Neem snel contact op!

Neem contact op

Verloop van de sessie

Iedere sessie wordt start met een korte, visuele topdown uitleg. De concentratie bepaald of we dat in beweging of aan tafel doen.
Vanuit een totaaloverzicht zoomen we in op de afzonderlijke onderdelen. In de rijbak wordt de topdownkaart nagebouwd met kleurige materialen, zodat de spelling- en/of rekenregels zichtbaar worden en het kind er een beeld bij heeft.

Als het paard is klaargemaakt doen we een warming-up met braingymoefeningen om de linker- en rechterhersenhelft goed met elkaar te laten samenwerken. Daarna wordt de lesstof in beweging en visueel aangeboden, zowel op als naast het paard.

Stop met modderen,Start met racen!

Thuis

Herhalen van de aangeboden lesstof is belangrijk om het goed in te slijpen. Zeker voor kinderen die anders leren. Anders leren met paarden is geen bijles waar je je kind een uurtje in de week naartoe brengt. Regelmatig thuis oefenen met je kind is belangrijk en een absolute voorwaarde om het traject succesvol te laten verlopen. Je kind krijgt van ons speciale spelletjes en oefeningen mee zodat jullie spelenderwijs zelfvertrouwen kunnen opbouwen.

School

De leerkracht weet als geen ander hoe je kind vijf dagen in de week op school in zijn/haar vel zit en wat je kind moeilijk vindt. Daarom vragen we je voorafgaand aan het traject de ANDERS LEREN vragenlijst voor school door de leerkracht te laten vullen en school bij het traject te betrekken door middel van telefonisch contact of een kijkles.

Neem contact op